Selecteer een pagina
AIMZ logo

Stadsbeheer
Gemeente Groningen 

Antje de Boer | Locatiebeheerder

Ik heb nu veel beter inzicht bij comfortklachten
én hoe die te managen. 

Het comfort in het gebouw beter managen
Voordat we met AIMZ startten verbruikten onze radiatoren veel energie en het gebruik ervan fluctueerde enorm. Met AIMZ hebben we nu een meer constante flow in energiegebruik.

Ons pand is niet overdreven groot (ongeveer 9.500 m2, over 2 verdiepingen verdeeld), maar we hebben met AIMZ fors energie bespaard én meer overzicht gekregen. 

Gevolg is ook een constanter machinegebruik. We hebben beter zicht wanneer onderhoud gepleegd moet worden. Daar komt bij dat we bij comfortklachten nu beter in staat zijn om die te managen. Met behulp van AIMZ schatten we in of iets mis is met de systemen. Wanneer dit niet zo is, kunnen we beoordelen of we bijvoorbeeld iets met filters of tochtstrippen moeten wijzigen.

Natuurlijk is de basisopzet een besparing tot stand brengen, maar voor mij als gebouwbeheerder is het voordeel dat ik nog beter inzicht heb waar het gebouw koude doorlaat en daar kan ik beter op anticiperen. Hierdoor kan ik bij klachten beter en sneller reageren.

Toen de samenwerking met AIMZ werd aangekondigd, dacht ik in eerste instantie: “Ja, ja… het zal wel, goede inzet….”

Het begon te veranderen toen ik van de implementatie zelf helemaal niets merkte. Na een tijdje begon ik het voordeel te merken. Er is een constant iets, wat comfortabeler is. Geen fluctuaties meer van warm naar koud, beter overzicht. We voelen ons comfortabeler binnen het gebouw. 

Antje de Boer is locatiebeheerder op locatie Stadsbeheer te Groningen, een pand van 9.493 m2.
Waar een energiebesparing van ca. 25% is behaald. 

AIMZ_Barometer

Inloggen NL | EN | Contact