Selecteer een pagina

Samenwerken kunnen we niet alleen.

Onze visie en missie

Het klimaatakkoord is helder, er moet nog veel gebeuren om in 2030 te halveren in CO2 uitstoot. Zelfs de uitgebreide energiemaatregelen lijst (EML) komt nog 15% tekort voor de utiliteitsgebouwen.

Onze missie is om elk utiliteitsgebouw in Nederland te voorzien van AIMZ om dat 15%-gat te dichten.

Primair wordt AIMZ ingezet voor energiereductie. Maar flexibilisering van de energievraag en delen van data levert wellicht nog meer CO2 besparing op voor de BV Nederland.

Onze visie is dat AI écht nodig is om de energietransitie een stap verder te helpen.

Over AIMZ 

De uitdaging - AIMZ helpt u klimaatneutraal te worden

AIMZ is een spin-off van IQ support, met veel kennis en ervaring in datacenters en vastgoed. Het ontwerpen en testen van energiesystemen in datacenters was waar ze uitblonk. Met opdrachtgevers als KPN, NTT, Equinix, Digital Realty en KPMG staat ze voor kwaliteit. Die kennis en kunde zet ze nu in voor de gebouwde omgeving.

Tijd en aandacht van medewerkers is schaars en kunstmatige intelligentie AI kan daarbij goed helpen. Het toepassen van  schaalbare systemen vergt echter wel maximale samenwerking. Meerdere bedrijven werken in die keten. Ieder met zijn eigen wensen, eisen en competenties.

De uitdaging om die keten te faciliteren gaat AIMZ graag aan.

Teamwork

AIMZ werkt al veel samen met partners. Ieder met diensten die elk bijzondere meerwaarde bieden. Zeker als ze samengebracht worden tot één dienst.

Envitron levert communicatie diensten voor flexibele energieprijzen, zonne- en windenergie, elektrische laadpalen, batterijopslagsystemen en speciaal voor AIMZ de aansturing van gebouwbeheersystemen (GBS).

New Nexus bouwt voor AIMZ het IT-platform waarop de AI, in samenwerking met TNO, Get-there en Researchable, wordt ontwikkeld.

KPN levert datadeel omgevingen in zogenaamde dataspaces. Dat zijn omgevingen die apart beveiligd zijn. Ze zijn nodig voor de gevoelige data in de energiesector. Iedereen die eenvoudig en veilig data wil delen kan zich aansluiten bij de KPN dataspace.

Ons kernteam 

De uitdaging - AIMZ helpt u klimaatneutraal te worden

Wico Mulder, AI-deskundige bij TNO. Hij weet wat er morgen gaat spelen op digitaal Europees gebied.

Margriet de Jong, marketing en communicatie. Zij  luistert naar behoeftes en zet die om in oplossingen.

Bart de Jongh, Hij is van de ontwikkeling en projecten en houdt van het helpen van klanten.

Piet Jan Bloem, medeoprichter van AIMZ. Hij bouwt samenwerkingen die het beste uit zichzelf halen. 

Onze samenwerkingspartners

Inloggen NL | EN | Contact